Gestreepte Giraffe

Een van mijn eerste haakprojecten was de gestreepte Giraffe. Redelijk makkelijk patroon, fijn dat je door de kleurwisseling makkelijk kan bijhouden bij welke tour je gebleven bent.

Het GRATIS patroon is te vinden via: ilovebuttonsbuyeemma

Inmiddels heb ik er al diverse varianten op gemaakt, te bekijken bij mijn foto's.

 

 

Anne het konijn

Erg leuk project, waarbij je dus goed moet opletten dat je het jurkje begint aan de achterkant en niet aan de voorkant zoals aangegeven.

Het GRATIS patroon komt van Ravelry. Combineer kleuren naar eigen inzicht.

Kroelie

Helemaal leuk om een kroelie als kraamkado te maken. Van dit oorspronkelijke GRATIS patroon gebruik ik het doekje, waarop ik de kop varieer. Zo heb ik er al een nijlpaard, krokodil en konijn van gemaakt. Zie ook mijn foto's voor inspiratie. Het doekje zo is al helemaal geweldig.

 

Fotolijstje haken

Kijk nou, dit gepersonaliseerd fotolijstje is toch helemaal het einde! Zo ontzettend simpel te maken ook. Gebruik een metalen ring, dit kan een dromenvanger ring zijn maar ook een armband van bijv. de Action.

Gratis patroon:

Omhaak de ring, zodat het metaal bedekt is. Haak in elke steek een stokje. Haak de laatste ronde 6 of 7 stokjes in een steek, volgende steek overslaan, halve vaste (of vaste) in de volgende, enzv. Sluit met halve vaste.

Knip doorschijnend papier (bijv. een sheet), een foto en een stuk papier (ik heb een oud shirt als achterkant gebruikt, kan natuurlijk ook vilt) op maat van de ring. Eerst de doorschijnende folie, daarna de foto en op het eind het papier/stof/vilt en naai de achterkant vast aan de binnenste ring van de lijst. Op die manier zie je de naaisteken niet.